Back-up service

WAAROM IS EEN BACKUP ZO BELANGRIJK?

Een back-up betekent het kopiëren van bestanden naar een tweede medium (een cd, usb, tape, etc.) als een voorzorg voor als het eerste medium faalt. Het is erg belangrijk om regelmatig een back-up te maken. Zelfs de meest betrouwbare hardware kan uiteindelijk kapot gaan. Om je bestanden en documenten te beschermen zal je minstens twee of meer backups moeten maken en bewaren op verschillende locaties.

Waarom hebben we een back-up nodig als hardware zo betrouwbaar lijkt?

Ook al zijn ze zo betrouwbaar, het is een kwestie van tijd voordat ze crashen. Natuurlijk "vertragen" moderne harde schijven de kans op zo'n crash, maar dit is niet het enige risico. Je kunt ook belangrijke bestanden kwijtraken door virusinfecties. Ook kan het voorkomen dat je zelf per ongeluk bestanden verwijdert of dat er software is die dit doet.

Een snelle vraag die vaak gesteld wordt (door iemand die geen waardevolle data opslaat) is: “Nou en?”. Het is wel bekend en toepasbaar in de meeste situaties dat de kosten van probleem preventie, vele malen lager zijn dan de kosten van herstel en reparatie. Hoewel dit bekend is gaan er nog steeds elk jaar miljoenen euro’s verloren door technische problemen die zorgen voor verlies van waardevolle data.

Dat is waarom je voorbereid moet zijn en altijd je data veilig moet opslaan zodat je, wanneer het fout gaat, alles kunt herstellen.

Media die je kan gebruiken bij een back-up

Bij het maken van een back-up kan je gebruik maken van een externe hardeschijf die je kan aansluiten op de computer en dat je zo de bestanden kan overzetten. De hardeschijf word vooral gebruikt voor grote bestanden of complete kopieen van de interne schijf. Naast de externe hardeschijf is er ook de kleinere variant in een USB stick, deze heeft meestal een maximale opslag van een paar gigabyte en word veel gebruik voor de opslag van kleinere bestanden en om deze makkelijk mee te nemen.

Het is altijd aanbevolen om regelmatig een backup te maken en deze back-up seperaat van je computer te bewaren. Echter we springen hier, zeker prive, zeer slordig en lui mee om: ik doe dat morgen wel. Een backup wordt natuurlijk pas gemist als het fout is gegaan en dan is er paniek om de verloren gegevens. Daarom: beter voorkomen dan genezen.

Waar bestaat onze backup service uit?

U brengt uw computer/laptop bij ons langs. Of wij komen naar u toe in Den Haag e.o.
Wij installeren een gratis backup programma
U geeft aan waar u regelmatig een backup van wilt hebben. ( documenten, foto's, email, spreadsheets enz. enz. )
U geeft aan hoe vaak in de week u een automatische backup wilt laten maken ( elke dag, 1 maal per week enz. enz. )
Backup wordt door ons ingesteld en uitvoerig gecontroleerd.
U heeft een veilig gevoel, want u weet dat er van uw belangrijke data regelmatig een backup wordt gemaakt

Backups kunnen worden gemaakt op uw eigen externe mediadragers. Natuurlijk kunnen wij deze ook leveren.

Indien u hier meer informatie over wenst, neemt u gerust even contact met ons op.

Neem contact op

  • icon
    Adres : Vondelstraat 232
    2513 GB Den Haag.
  • icon
    Telefoon: 070 - 363 50 33
    Fax : 070 - 361 40 29
Top

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Zonder deze cookies zal dit niet het geval zijn. Lees meer