Wat is SEO en waar is dit belangrijk voor?

Hoe mooi of hoe goed je website ook is, zonder bezoekers zul je er weinig mee kunnen bereiken. Een website moet gevonden worden online, en dit kan perfect via Google. Om goede posities te behalen binnen de zoekmachine is het belangrijk om je website helemaal te optimaliseren. Hier komt SEO bij kijken; SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Wanneer jouw website weergegeven wordt op de eerste pagina van Google zullen de bezoekers op je website toenemen. Belangrijk hierbij is natuurlijk dat het gerichte bezoekers zijn die op zoek zijn naar jouw product of dienst.

Wat is SEO?

Door effectief SEO in te zetten probeer je hoger te komen in de organische zoekresultaten van Google. Hiermee worden de gratis vermeldingen en niet de betaalde advertenties bedoeld.

SEO kan onderverdeeld worden in 3 aspecten namelijk: website content, techniek en het linkprofiel.

Met de website content wordt de inhoud bedoeld. Het is belangrijk voor Google dat er voldoende content op de website staat. Op elke pagina moet dus goede, uniek geschreven content aanwezig zijn. Belangrijk is dat de content aansluit op het product of de dienst waar die pagina over gaat. Om ervoor te zorgen dat je de juiste zoekwoorden per pagina kiest is het slim om een zoekwoordanalyse uit te laten voeren. Tijdens een zoekwoordanalyse wordt er gekeken naar relevante zoekwoorden waar voldoende zoekverkeer op zit. Als de zoekwoorden bepaald zijn kun je de content gaan schrijven, maar ook hier zijn natuurlijk een hoop regels aan verbonden. Wil je hier meer informatie over? Vraag dan onze SEO check aan.

De techniek van de website is minstens even belangrijk als de content, toch wordt dit vaak nog vergeten bij het optimaliseren van websites. Om beter gevonden te worden binnen Google moet de techniek dus in orde zijn. Zo moet de pagina goed geïndexeerd worden, de headers moeten kloppen, de sitestructuur moet overzichtelijk zijn en de snelheid van de website moet voldoende zijn.

Het linkprofiel, of eigenlijk de online populariteit van de website, is een groot en belangrijk onderdeel van SEO. Google vindt het belangrijk dat een website gewaardeerd wordt, populair is en dat er veel andere pagina’s naar jouw website linken. Belangrijk hierbij is dat het linkprofiel natuurlijk opgebouwd moet worden en dat de links op kwalitatieve pagina’s te vinden zijn. Om een goed linkprofiel te realiseren is het verstandig om linkbuilding in te zetten. We Talk SEO heeft een uitgebreid netwerk en een grote database aan samenwerkingspartners om je hierbij te helpen.

SEO check

Middels een SEO check controleren we uw website op de benodigde opzet, indeling en meta-informatie en komen tot een adviesrapportage waarin de belangrijkste bevindingen zijn opgesteld.
Uiteraard hoeft het daar niet bij te blijven want we kunnen ook een SEO traject aangaan waarbij we zorgen dat de ranking van uw website zal verbeteren.

Een SEO traject bestaat over het algemeen uit een  verbeterplan met daaraan gekoppeld diverse aanpassingen die de basis leggen. Daarna zal een traject ingegaan worden van tussen de 3 en 6 maanden, al naar gelang uw wensen, om de daadwerkelijke trend in te zetten richting een betere ranking en dus vindbaarheid van uw website.

 

Neem contact op

  • icon
    Adres : Vondelstraat 232
    2513 GB Den Haag.
  • icon
    Telefoon: 070 - 363 50 33
    Fax : 070 - 361 40 29
Top

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Zonder deze cookies zal dit niet het geval zijn. Lees meer